mriProje yazılımı artık kullanımda…

Merhabalar,

Uzun yıllardır geliştirmeye çalıştığım mriERP yazılımından burada bahsetmiştim. Şimdi bu yazılım ile entegre çalışan, Katı Model yazılımları ile arasındaki bağlantıyı kuran mriProje yazılımı artık kullanıma hazır.

Aslında her şey “Inventor katı model yazılımından ürün ağacını nasıl çekeriz?” ile başlamıştı. Yani bu sistemin ilk geliştirilmesi mriProje ile başladı. Daha sonra, derine indikçe gidebildiğini görünce ve fırsat da bulunca mriERP yazılımını geliştirmeye başlamıştım.

Uzun zamandır aklımda olan ama zaman bulamadığım, programı son kullanıcıya hazır hale getirme fikrimi nihayet gerçekleştirdim. Bir kaç da özellik ekledim. Piyasada ne yazık ki SolidWorks yaygın olduğu için önce SW ile çalışabilen sürümünü son kullanıcıya hazır hale getirdim. Lokal kullanım için, gayet performanslı ve çok güvenli olan SQLite açık kaynak kodlu veritabanını kullandım. Lokal olarak kullanıldığında Program sadece bir bilgisayar için kullanılabiliyor. Ancak ağ üzerinde PostgreSQL veritabanı var ise birden fazla Katı model çalışan bilgisayar ile de gayet güzel çalışabiliyor. Aslında bir nevi PDM olmuş oluyor. Elbette çok basit hali. Zira gerçek PDM yazılımları hem çok ciddi maliyet hem de kullanması çok da kolay değil. Elinizde çok performanslı ve güçlü bir motor oluyor ama hakkı ile kullanabilecek hem kadro hem de o maliyeti finanse edecek iş bulmak zor. Zira her zaman söylediğimiz gibi “Amacınız fındık kırmak ise balyoz satınalmaya ne gerek var?!“.

Bu anlamda, mriProje ve mriERP yazılımlarının 30 yıllık üretim sektörü tecrübeme göre çoğu firma için yeterli olacağını düşünüyorum. Programı buradan indirip dilediğiniz kadar kurabilirsiniz. Sıkıştırılmış dosyanın şifresi “mri“. İlk kurulumun ardından, kurulum klasörü içindeki “sqliteodbc_w64.exe” SQLite veritabanını da kurmanız gerekiyor.

Bu arada, Windows kullanıcı ayarlarınızdan dolayı C:\Program Files\mriERP\MriProje klasörünün yazma yetkilerini vermeniz gerekebiliyor.

Programı ilk çalıştırmanız ile 30 günlük sınırsız kullanım hakkı elde ediyorsunuz. 30 gün sonunda lisans süresi bitince program çalışmaz oluyor. Ancak verileriniz orada duruyor. Hiçbir şey silinmiyor. Fakat programı işletim sisteminizden kaldırırsanız doğal olarak veriler de silinecektir. Lisans süresini uzatır uzatmaz aynı verileri kadığınız yerden kullanabiliyorsunuz.

Umarım faydası olur. Ayrıca yapı çok esnek olduğundan istenilen ek özellikler de kolaylıkla eklenebilir. Mesela şu anda klasör içindeki veya ürün ağacındaki tüm sac parçaların hem üretim resimleri hem de Lazer/Plazma dosyaları tek tuş ile oluşturulabiliyor. Çok zaman alan işlemleriniz ile ilgili bilgi verebilirseniz onları da ek fonksiyon olarak kolayca ekleyebiliriz.

Yeniden görüşmek üzere…

Bu yazı Uncategorized kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kodu girin... *