Çelik Konstrüksüyon İmalatı ve TEKLA

Daha önceden TEKLA ismini bir kaç kere duymuştum. Makina imalatından gelen biri olarak daha çok çelik konstrüksüyoncuların kullandığını biliyordum. Bir şekilde merak ettim ve incelemeye başladım.

İtiraf edeyim ki küçümsemişim! Zaten Inventor veya Solid Works gibi yazılımlar var. Buna ne gerek varmış diyordum ama içine girdikçe işin hiç de öyle olmadığı anlamaya başladım. Tam anlamaıyla işe özel bir yazılım. Aslında katı model çizmek bildik katı model yazılımlarına göre çok ama çok zor. TEKLA’nın en can alıcı yeri makroları. Normal katı model yazılımlarda dakikalarca uğraşıp da yapacağınız işleri TEKLA makroları ile saniyeler içerisinde yapabiliyorsunuz. İşin bir güzel tarafı da makrolar bağlandıkları parçalar ile iletişim halinde kalıyor. Yani parça değiştiğinde makro da kendisini bu değişikliğe uyduruyor.

TEKLA görebildiğim kadarı ile Parametrik değil. Yaptığınız işlemleri bir ağaç halinde göremiyorsunuz. Burası bana garip geldi. Ama özellikle makroları ve raporlamaları ciddi anlamda güzel ve etkili. Farklı raporlar düzenleyebiliyorsunuz.

Benim her uygulamada olmasını şiddetle istediğim harici programlama yani API desteği de mevcut. OpenAPI denilen bir bağlantı ile Visual Studio üzerinden C# ile TEKLA’ya eklentiler yapabiliyorsunuz. Henüz bu aşamaya gelmedim ama yakın zamanda burada da bir şeyler yapmayı istiyorum.

Öğrenme çalışmalarım devam ediyor. Bakalım TEKLA’da nerelere kadar gidebileceğiz?…

Bu yazı Genel, Teknik kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kodu girin... *